Obniżka!
Kokeicha

Kokeicha

New product

Cena za 50 g

59 Przedmioty

  • 50 g
  • 100g
  • 200g
  • 500g

14,08 zł

-20%

17,60 zł

Opis produktu

Kokeicha pochodzi z położonej w środkowej Japonii prefektury Shizuoka. Odmiana ta charakteryzuje się złotozielonym naparem o nieco mętnej konsystencji. Kokeicha nie należy do typowych herbat, gdyż przygotowywana jest w niecodzienny sposób. Sproszkowane liście miesza się ze sproszkowanym ryżem, następnie zbija i przeciska przez specjalne sito, uzyskując w ten sposób charakterystyczne „igiełki”.

Ma łagodny smak, z odrobiną słodyczy pochodzącą od ryżu. W naparze nie wyczuwa się goryczki typowej dla zielonych herbat.

Szeroko znane są zdrowotne właściwości Kokeichy. Według informacji podawanych przez Japońskie Stowarzyszenie Herbaciane odmiana ta kryje w sobie bogate pokłady witamin B1, B2 oraz C a także jest źródłem żelaza, cynku i magnezu. Ponadto Kokeicha zawiera liczne antyoksydanty, których przeciwnowotworowe działanie zostało wielokrotnie dowiedzione. Ze względu na swoje właściwości lecznicze oraz niezwykły smak, aromat i kolor jest wysoko ceniona w Japonii.

Kraj pochodzenia: Chiny

Sposób przygotowania

1-3 min

75-80 st. C

1 łyżeczka na filiżankę

Kokeichy nie trzeba oddzielać od powstałego naparu. Można ją zalewać parokrotnie do całkowitego rozpuszczenia igiełek.

Opinie

Napisz recenzję

Kokeicha

Kokeicha

Cena za 50 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: