Lapacho & Pokrzywa

New product

Cena za 50 g

Oczyszcza oraz wzmacnia organizm

37 Przedmioty

  • 50 g
  • 100g
  • 200g
  • 500g

10,00 zł

Opis produktu

Lapacho, zwane herbatą Inków, przywędrowało do Polski z Ameryki Południowej, gdzie jest powszechnie stosowane w medycynie naturalnej.

Jak głoszą badania naukowe, regularne picie odwaru Lapacho wzmacnia system immunologiczny, pomaga w walce z bakteriami, pasożytami, wirusami, pleśniawkami oraz grzybami, obniża poziom cukru we krwi. Wiadomo również o pozytywnym działaniu w przypadku wrzodów żołądka, alergii, reumatyzmu czy też chorób wątroby (wirusowych, stanach zapalnych, uszkodzeniach po toksynach). Wywar Lapacho jest bogatym źródłem: żelaza, wapnia, potasu, miedzi i magnezu.

Lapacho nie jest to herbata, którą można wprowadzić do diety na stałe. Po wywar sięgamy w razie wystąpienia faktycznej potrzeby, gdyż jest to swego rodzaju naturalny antybiotyk.

Raz do roku można przeprowadzić tzw. Detoks Lapacho. Powinien on trwać miesiąc. Przez ten okres regularnie pije się wywar lapacho, którego zadaniem jest oczyszczenie organizmu z toksyn. W przypadku dużego stężenia toksyn w organizmie (np. u osób palących, prowadzących niezdrowy tryb życia) mogą wystąpić skutki uboczne w postaci nudności, wymiotów, bóli brzucha. Zazwyczaj ustępują one w przeciągu kilku dni, jeżeli jednak objawy nie ustąpią lub nasilą się należy przerwać kurację.

Dodatkowym składnikiem mieszanki jest pokrzywa, która uzupełnia działanie Lapacho. Wśród jej właściwości możemy wymienić: oczyszczanie organizmu z toksyn oraz dodatkowo z nadmiaru kwasu moczowego; wzmocnienie układu odpornościowego- pomaga zwalczać bakterie i wirusy; działa przeciwalergicznie i oczyszczająco dla zatok; obniża poziom cukru we krwi (nie łączyć z lekami przeciwcukrzycowymi!); oczyszcza nerki; poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci.

Dzięki dodatkom w postaci skórki pomarańczy, jabłka oraz jeżyny, gorzkawo-cierpki smak wywaru zyskuje delikatnie słodkawą nutę.

Skład

Lapacho, pokrzywa, jabłko, jeżyna, skórka pomarańczy, aromat naturalny

Proponowany sposób przygotowania

gotować przez 10-15 minut

100 stopni C

1 łyżka na szklankę wody

Lapacho należy doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez ok. 10-15 minut, mieszając co jakiś czas. Odstawić do ostygnięcia na ok. 10 minut. Po tym czasie korę odcedzić i pić wyłącznie sam wywar. Można spożywać 2-3 szklanki dziennie.

Przeciwwskazania

Ciążą, karmienie piersią, przyjmowanie leków przeciwzakrzepowych. Lapacho nie powinno być podawane małym dzieciom. W przypadku przyjmowania jakichkolwiek leków, przed zastosowaniem ziół, warto skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

Opinie

Oceń 
2017-04-10

Lapacho&Pokrzywa

W smaku bardzo smaczna, więc picie nie jest torturą. Piję dopiero 3 dzień, więc spektakularnych efektów jeszcze nie widać. Z tego co na razie zauważyłam to zagoiły mi się kąciku ust (to mój nawracający problem). Oprócz picia, kąciki przemywałam wacikiem zamoczonym w naparze. Ciekawa jestem dalszych efektów:)

Napisz swoją opinię!

Napisz recenzję

Lapacho & Pokrzywa

Lapacho & Pokrzywa

Cena za 50 g

Oczyszcza oraz wzmacnia organizm

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: