Lapacho Czerwona Pomarańcza

New product

Cena za 50 g

Oczyszcza oraz wzmacnia organizm

53 Przedmioty

  • 50 g
  • 100g
  • 200g
  • 500g

10,00 zł

Opis produktu

Lapacho przywędrowało do Polski z Ameryki Południowej, gdzie jest powszechnie stosowane w medycynie naturalnej.

Jak głoszą badania naukowe, picie odwaru Lapacho wzmacnia system immunologiczny, pomaga w walce z bakteriami, pasożytami, wirusami, pleśniawkami oraz grzybami, obniża poziom cukru we krwi. Wiadomo również o pozytywnym działaniu w przypadku wrzodów żołądka, alergii, reumatyzmu czy też chorób wątroby (wirusowych, stanach zapalnych, uszkodzeniach po toksynach). Wywar Lapacho jest bogatym źródłem: żelaza, wapnia, potasu, miedzi i magnezu.

Lapacho nie jest to herbata, którą można wprowadzić do diety na stałe. Po wywar sięgamy w razie wystąpienia faktycznej potrzeby, gdyż jest to swego rodzaju naturalny antybiotyk.

Raz do roku można przeprowadzić tzw. Detoks Lapacho. Powinien on trwać miesiąc. Przez ten okres regularnie pije się wywar lapacho, którego zadaniem jest oczyszczenie organizmu z toksyn. W przypadku dużego stężenia toksyn w organizmie (np. u osób palących, prowadzących niezdrowy tryb życia) mogą wystąpić skutki uboczne w postaci nudności, wymiotów, bóli brzucha. Zazwyczaj ustępują one w przeciągu kilku dni, jeżeli jednak objawy nie ustąpią lub nasilą się należy przerwać kurację.

Lapacho cechuje się gorzko-kwaśnym smakiem. Skórka pomarańczy oraz liść maliny osłabiają specyficzny aromat kory, nadając mu przyjemnej cytrusowej nuty. Lapacho z dodatkami polecamy wszystkim tym, który cenią sobie zdrowotne właściwości południowoamerykańskiego naparu, ale nie przepadają za jego oryginalnym smakiem.

Więcej na temat Lapacho można przeczytać na naszym blogu TUTAJ

Skład

Lapacho, skórka pomarańczy, liść maliny, aromat naturalny

Proponowany sposób przygotowania

gotować przez 10-15 minut

100 stopni C

1 łyżka na szklankę wody

Lapacho należy doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez ok. 10-15 minut, mieszając co jakiś czas. Odstawić do ostygnięcia na ok. 10 minut. Po tym czasie korę odcedzić i pić wyłącznie sam wywar. Można spożywać 2-3 szklanki dziennie.

Przeciwwskazania

Ciążą, karmienie piersią, przyjmowanie leków przeciwzakrzepowych. Lapacho nie powinno być podawane małym dzieciom. W przypadku przyjmowania jakichkolwiek leków, przed zastosowaniem ziół, warto skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

Opinie

Napisz recenzję

Lapacho Czerwona Pomarańcza

Lapacho Czerwona Pomarańcza

Cena za 50 g

Oczyszcza oraz wzmacnia organizm

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: